понеделник, 14 декември 2015 г.
Ето една словашка рецепта.
Пълнени вафли 11 Юни 2006
Супер калорични, но толкова вкуснииии!
Продукти:
2 или 3 вафлени кори
250 г захар(може и по-малко)
1 кутия сладко кондензирано мляко
100г орехи
200г масло
Слагаме захарта в тенджерка и карамелизираме до златисто(не трябва да е тъмна). Прибавяме кондензираното мляко, счуканите орехи и маслото и бъркаме до образуването на еднородна маса. След това сваляме от огъня и още малко бъркаме. С все още топлата смес намазваме дебело едната вафлена кора и я покриваме с другата(ако искате, може да разделите сместа и да повторите, т.е се слагат три кори). Слагаме отгоре нещо тежко и оставяме за се сгъсти и да се охлади. След като сместа е вече твърда режем на ромбоиди с остър нож. Отгоре може да украсим с линии разтопен шоколад.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментар:
Конднзираното мляко сварено ли е или течно?
Публикуване на коментар