вторник, 15 декември 2015 г.




Днес влизам с една отново типична традиционна чешка рецепта, която се прави тук по Великден. Първоначално са я използвали като пълнеж за меса, но сега е често срещана и като отделно ястие. И тъй като е много подобна на накип или суфле я кръстих така:) Идеята за нея ми даде моята колежка Яна, затова:

Великденски накип от Яна 28 Март 2013

Продукти:
300г  сух хляб, нарязах на кубчета
450г пушено месо на кубчета - свинско, пилешко или колбас
150г коприва, спанак или друг листов зеленчук
6 яйца - отделят се жълтъци и белтъци
250-300 мл. прясно мляко
магданоз, зелен лук
сол, черен пипер, щипка индийско орехче

Приготовление:

Разбийте белтъците на сняг с щипка сол. В голяма купа разбивате жълтъците и млякото, прибавяте подправките и добре смесвате със сухия хляб, докато се напои леко. Прибавяте останалите продукти и накрая леко смесвате с разбитите на сняг белтъци. Изсипете в тавичка намазана с масло и запечете до порозовяване във фурната. Аз пекох на 200 градуса за около 40-45 мин.

Добър апетит!



Няма коментари: