понеделник, 14 декември 2015 г.



Шоколадов ликьор  09 Май 2006

4 жълтъка, 150г пудра захар, 1-2 ванилии,150г натурален шоколад за готвене, 500мл. сладкарка сметана или мляко, 300мл. 45% алкохол(коняк или ром)

Жълтъците се разбиват с пудрата захар и ванилията. Шоколада начупваме на парчета, изсипваме го в половината сметана или мляко и го сваряваме до разтапяне. Доливаме и другата сметана(мляко) и по малко я прибавяме към разбитите жълтъци, слагаме в съд с гореща вода(водна баня)и биеме до сгъстяване. Не трябва да ври сместа. След това оставяме сместа да се охлади, като от време на време разбъркваме. След охлаждане доливаме алкохола, разбъркваме и наливаме в бутилки. Оставяме няколко дни да отлежи.

Няма коментари: