понеделник, 14 декември 2015 г.
Ето ви една чешка рецепта за стар бял хляб (франзела) и ябълки. Тук я хапват и като второ след задължителната супа, но аз бих я причислила към десертите.
Земелбаба 27 Март 2006
Продукти: стар хляб, ябълки (изчистени от кората и семките), прясно мляко, малко масло, захар на вкус, канела.(количеството на продуктите зависи от големината на съда за печене и вкуса)
Приготовление:
Част от нарязаният на тънки филийки хляб се нарежда в предварително намазан с масло съд (тенджерка ) от йенско стъкло. Върху него се редят нарязаните на филийки ябълки и се посипва със захар на вкус и канела. Така се редят ред хляб, ред ябълки посипани с канела и захар, като най-горният слой е от хляб. Залива се с прясното мляко(до 2/3 от ръба) и най-отгоре се нареждат парченца масло. Пече се в умерена фурна до порозовяване.
пс. Има и друг вариант, за натопите филиите хляб предварително в млякото и така омекналите филиики да нареждате. тогава няма нужда от много заливане с мляко. аз предпочитам този втори вариант.
Да ви е сладко:))
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар