понеделник, 14 декември 2015 г.



Домашен BAILEYS   09 Май 2006


Продукти:
2 консерви подсладено кондензирано мляко, 1/2л твърд алкохол (ром, коняк, водка), 200мл. течна сметана, ако имате няколко капки бадемова есенция

Приготовление:
Затворените консерви с кондензирано мляко, вариме на тих огън 2-2.5 часа, до карамелизиране. Изчакваме да се охладят и след това отваряме. Слагаме в купа и разбиваме с миксер, като постепенно приливаме алкохола и сметаната, докато се получи кремообразен ликьор, които доовкусяваме с есенцията. Наливаме в шишета и оставяме в хладилника да се охлади!

Ако не можете да намерите сметана, става и като сварите един пудинг(ванилия или бадем)в половин литър мляко. По-нататък дейставте по гореописаната рецепта!

Наздраве!

Няма коментари: