понеделник, 14 декември 2015 г.


Ябълков сладкиш с шоколадова заливка  20 Май 2007
От Иржинка - моя приятелка

Продукти:

300г брашно
300г захар
300г настъргани ябълки(при мен бяха достатъчни 4 средни ябълки)
3 яйца
2 с.л какао
1 бакпулвер
80г масло(разтопено, но не топло)

За глазурата(заливката)

150г пудра захар
50г разтопено масло
1-2 с.л какао
2 с.л гореща вода

Кокос или счукани ядки за поръсване.

Приготвяне

Продуктите за тестото се смесват в следната последователност - яйцата се разбиват със захарта, прибавят се настъганите ябълки, маслото. Сухите продукти се смесват и постепенно се прибавят. Става по-гъсто от кексовото тесто, което се разстила в предварително намаслена и посипана с брашно тавичка. Пече се в умерена фурна. Изстиналият сладкиш се намазва(полива) с глазурата.

Продуктите за глазурата се смесват и се бъркат до гладкост. ако има нужда прибавете още гореща вода. Ако сте любители на по-сиропираните сладкиши, направете глазурата по-течна и полейте изстиналият и леко набоден с вилица сладкиш.
Поръсете с настърган кокос или счукани ядки!

Добър апетит!

Няма коментари: