Орехова наслада 21 Декември 2006
Ами това е рецепта малко измислена от мен, след като видях веднъж такава на една коледна сергия, в която просто съчетах два вида тесто - маслено и такова за ореховки.
За масленото тесто:
210г брашно
100г масло
70г захар
2 жълтъка
по желание настъргана лимонова кора
половин ч.л бакпулвер
Ако е нужно - лъжица пр.мляко.
За ореховото тесто:
3 белтъка
170г захар
140г смлени орехи или лешници
Конфитюр или мармалад за намазване
Приготовление:
Продуктите за масленото тесто се омесват докато стане меко тесто. В намаслена тава или покрита с дом.хартия/ се разточва тестото, което се намазва с конфитюра и залива с ореховото тесто, което се прави така: Белтъците се разбиват на сняг, като постепенно се прибавя захарта. След това до белтъчената смес, като се бърка с дървена лъжица постепено се прибавят смлените орехи. Сложих и малко канела и две счукани карамфилчета.
Пече се на около 160-170г до порозовяване и изпичане на долната кора. Още топло се реже с остър нож на равномерни парчета.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар