Пълнени картофени кнедли 18 Април 2006
Продукти за 4 порции:
150г. сварено пушено месо, 1,2кг. картофи,400г. едро смляно брашно, 400г. едър грис, 1 яйце, 1 лъжица обикновенно брашно за посипване на дъската за месене, 3 лъжици мас, 2 глави лук, 400г кисело зеле(ситно нарязано), ким, сол, 1 чаена лъжичка брашно(ситно) за запръжката, малко захар на вкус.
Приготвяне: Сваряваме необелените картофи и оставяме да изтинат. Обелваме ги и настъргваме на ситно ренде. прибавяме едрото брашно, гриса и яйцето и омесваме тесто, което оставяме да отпочине за малко. През това време приготвяме пълнежа. Нарязаното кисело зеле слагаме в тенджерка, прибавяме малко ким и заливаме с вряща вода. Задушаваме около 20 мин. През това време нарязваме едната глава лук и запържваме в 1 лъжица мас (да стане прозрачен)и прибавяме брашното за запръжката. Тази запръжка прибавяме към зелето и задушаваме още 10 мин. на тих огън. Можем по желание да сложим и захар на вкус.
Пушеното месо нарязваме на малки кубчета.От тестото правиме еднакви по големина топчета, които сплескваме с ръка
и по средата слагаме 2-3 кубчета месо и малко от зелето. Залепваме и оформяме топки, които варим във вряща вода за около 5 мин. от всяка страна. Другата глава лук се запържва в останалата мас. Кнедлите се сервират топли, поляти със запърженият лук и останалото зеле към тях.
Ами това е, да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар