понеделник, 14 декември 2015 г.
Светкавичен кекс( в микровълнова печка) - 01 Април 2006
време на приготвяне - 10 - 15мин и със забъркването (в зависимост от вълните)
Рецептата си е моя, "откраднах" от Нета само начина на приготвяне :)
Продукти:
3 яйца
1/2 ч. чаша захар
1/2 ч. чаша олио
1/2 ч. чаша прясно мляко
2 чаши брашно
1 бакпулвер
По желание - 50г настърган шоколад или какао или стафиди или настъргана лимонова кора
За отгоре: по желание разтопен шоколад, друга глазура или просто пудра захар
Приготовление:
С миксер разбиваме яйцата,захарта, олиото и прясното мляко до получаването на хомогенна смес. Прибавяме брашното разбъркано с бакпулвера и отново добре разбиваме. Накрая добавяме настъргания шоколад(или стафиди или част от тестото смесваме с какао или настърганата лимонова кора) и внимателно разбъркваме. Наливаме в подходящ предварително намазнен и посипан с брашно съд(аз правих в тенджерка от йенско стъкло). Времето на "печене" зависи от мощността на микровълновата ви печка - моята е 800 W и пека на 8 мин но при по-високи мощности може да пробвате как е след 6-7 минута. Ако обаче искате да стане като блат за торта, го направете по-сухичък и сиропирайте! При малките кексчета пекох само 4-5 мин. Непременно проверете с дървен шиш, дали е опечен(не трябва да залепва тесто по шиша). ВАЖНО: отгоре остава бял - няма я онази тъмна коричка като на опечените по обикновенният начин кексове! да не си помислите че още не е готов :) Аз затова и отгоре го полях с разтопен бял шоколад и със сладкарска боя направих "мрамора".
Извадете го от съда след като почети изстине (аз го извадих преди това и малко беше залепнал за стените).
ПС. може преди да го полеете с шоколада да го сиропирате(стана малко сух, но тук харесват сухите сладкиши).
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар