Чешка чеснова супа (Чеснечка) 25 Март 2006
Една прекрасна загряваща зимна супа(или по-скоро чорба).
1 л. вода /или вече сварен силен бульон 6 скилидки чесън - по-големки 1 лъжица мазнина, сол, черен пипер, Вегета(и/или кубче бульон ако е само вода) пресен(по възможност) магданоз 4 жълтъка, 4 филийки хляб + мазнина (за крутони) По желание настърган кашкавал - около 50г.
Водата, настърганият чесън, мазнината, солта, ч.пипер и бульона(Вегета) се слагат до завиране на котлона. През това време, нарязаният на кубчета хляб се запържва в мазнината до порозовяване. В купичките за сервиране се слага по един жълтък и се залива с горещият приготвен бульон. Посипва се с накълцан магданоз и запържените кубчета хляб, а по желание може да се прибави и настърган кашкавал.Ако ви притеснява, че жълтъка е суров, може да разбиете само 1-2 яйца и да ги изсипете в още врящата супа(да станат на парцали)!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар