понеделник, 14 декември 2015 г.





Чешка чеснова супа (Чеснечка)  25 Март 2006


Една прекрасна загряваща зимна супа(или по-скоро чорба).

Продукти за 4 порции:
1 л. вода /или вече сварен силен бульон  6 скилидки чесън - по-големки 1 лъжица мазнина, сол, черен пипер, Вегета(и/или кубче бульон ако е само вода) пресен(по възможност) магданоз 4 жълтъка, 4 филийки хляб + мазнина (за крутони) По желание настърган кашкавал - около 50г.

Водата, настърганият чесън, мазнината, солта, ч.пипер и бульона(Вегета) се слагат до завиране на котлона. През това време, нарязаният на кубчета хляб се запържва в мазнината до порозовяване. В купичките за сервиране се слага по един жълтък и се залива с горещият приготвен бульон. Посипва се с накълцан магданоз и запържените кубчета хляб, а по желание може да се прибави и настърган кашкавал.Ако ви притеснява, че жълтъка е суров, може да разбиете само 1-2 яйца и да ги изсипете в още врящата супа(да станат на парцали)!

Добър апетит!

Няма коментари: