понеделник, 14 декември 2015 г.
Картофени кнедли 18 Април 2006
Продукти за 4 порции: 800г картофи, 1 яйце, 1 жълтък, 150г обикновенно брашно, 100г грис, сол
Приготвяне:
Сварените, обелени и вече изтинали картофи настъргваме на ситно ренде. Прбавяме останалите продукти и омесваме меко тесто. На посипана с брашно дъска оформяме 2 цилиндъра с диаметър 5 см., които сваряваме в осолена тихо вряща вода. Вариме от всяка страна около 10 мин. В началото на варенето ги повдигаме с дървена лъжица, за да не се залепят за дъното на тенджерата. След сваряването ги разрязваме още докато са топли на филийки и поднасяме топли с печено месо(свинско или пилишко) и кисело зеле.
Време за приготвяне около 60 мин.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар