понеделник, 14 декември 2015 г.



Всъщност това е полу-парфе, полу-cheese cake измислено от мен:)

Ягодово-боровинково парфе  28 Март 2006

Подложката е готов блат за парфета.

Заливката е от 500г сирене Риkота(суроватъчно сирене), 250г заквасена сметана и 150мл сладкарска сметана(може и без нея- аз просто имах останала), пудра захар на вкус, 3 желатина и малко от замразените плодове. Всичко с изключение на желатина и плодовете, се разбива добре с миксер до образуването на гладка маса. Прибавя се разтвореният на водна баня в 200мл вода желатин и плодовете. Блата се слага в тортена(отделяща се)форма(за по-удобно), отгоре се налива заливката и като се постегне малко, отгоре се нареждат замразени плодове по желание(може и от компот) - ягоди, малини, боровинки, беше моят вариант. Отделно отново се разтварят 2 желатина(аз използвах в случая червени) в 500мл. вода+ захар на вкус или компот. и се заливат плодовете. Оставя се да се стегне няколко часа в хладилника!

Ако не намерите Риkота, може да замените със безсолна извара, но вкуса малко ще се промени!

Няма коментари: