понеделник, 14 декември 2015 г.Покрив със сирене тип Крема  12 Октомври 2006

Това е една рецепта, която се опитах да отгатна, след опитването в една тукашна сладкарница. Предполагам, че в тяхната рецепта са използвали извара, но аз сложих сирене тип Крема, защото това имах, а и ми звучи по-добре. Освен това моите бисквити са напоени с мляко, а тяхните бяха сухи и това не ми хареса. Другото изменение е, че сложих стафиди и намазах с Нутела.


Продукти:

300g сирене Крема или Филаделфия
100g меко масло
100g пудра захар(по желание може да намалите или увеличите захарта)
1 - 2 банана(мисля обаче, че ще е вкусно и с други плодове, но се губи малко ефекта)
Какаови и бели бисквити с еднаква големина(дано да има нещо такова в БГ) моите са 5 x 6 см и около 3 mm. дебели, но може и да са с друга големина. Имайте в предвид обаче, че ако са по-големи, ще е нужен повече крем. Ако не намерите два цвята, просто сложете бисквити от един цвят, но няма да стане толкова ефектно.
Прясно мляко за потапяне на бисквитите
По желание стафиди
За намазване отгоре - или разтопен шоколад, или ако имате останал крем или както направих аз - нутела.

Приготвяне:

Крем:
Разбивате добре крема сиренето, маслото и захарта, до получаването на гладък крем.

Сглобяване:
Откъсвате си достатъчно голямо парче алуминиево фолио и нареждате част от леко напоените с прясно мляко бисквити, шахматно, както е показано на снимката. Тук снимката е обърната на 90 градуса. Преди намазването, обърнете биксвитите така, че към вас да сочат 3 бисквитки.


Намазвате с 1/3 от крема и слагате втори ред бисквити, като слагате на черната бисквита бяла и обатно. Покривате с останалата част от крема и ако искате посипвате със стафиди, може орехи или някакви плодове - вариации много. По средата слагате целия банан(ако не стига, наставяте с другият). Внимателно съединете двата крайни реда бисквити, така че да се получи триъгълно руло, както е на снимката.

Оставете за 1-2 часа да се стегне в хладилника и украсете по желание или с разтопен шоколад, или крем или нутела или каквото ви хареса!Десерта е много лек и вкусен и много бърз за направа, независимо от сложните обяснения!

Да ви е сладко!
Няма коментари: