вторник, 6 декември 2016 г.

Бързи линцери


Ето една рецепта за линцери, които омекват веднага:

Бързи линцери 

Публикувана 26 сеп 2014

210гр. брашно
140гр. масло
70гр пудра захар
2 жълтъка
ванилия или лимонова кора за аромат


В купа изсипваме брашното, върху него нарязваме размекнатото масло, прибавяме захарта и жълтъците и омесваме гладко тесто. Ако месите с робот, маслото оставете студено - замесва се по-добре.Слагаме в хладилника да се стегне поне 3-4 часа, най-добре една нощ. Работим с малки количества тесто, на добре посипана с брашно дъска (останалото остава в хладилника до използване), защото лесно се размеква. Тестото може да се съхранява в хладилника до една седмица. Разточва се кора, около 0,5 - 0,7мм и се изрязват формички по желание.  Печем в не намаслена тава или върху хартия за печене 10-15 мин. на около 160-170 градуса. Изваждат се след като порозовеят леко. След изпичане, докато са още топли са много крехки, затова оставете да поизстинат и тогава отделяйте от тавата внимателно. Могат да се слепят веднага с мармалад, марципан или маслен крем с орехи - за няколко часа са готови. Най-добре е да се съхраняват на хладно място. Поръсват се преди поднасяне с пудра захар.  Може да замените около 50гр. брашно с качествено, чисто какао и да направите какаови линцери.

Дозата е малка (аз обикновено правя по 4 дози наведнъж) и от нея излизат около 2 тави не слепени сладки.

1 коментар:

Nelka каза...

Мила Нат, даже не знам как попаднах при Пеп-чо, където открих теб и ето ме, влизам за да ти изпратя един хубав поздрав!
Щастлива Нова година, пълна с много здраве, постигнати мечти и още повече стремеж към нови :)
Прегръдки.